
Υλικά
2 συσκευασίες τόνο σε νερό
3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
2 φρέσκα κρεμμυδάκια πολύ ψιλοκομμένα
1 ντομάτα στυμμένη από τα ζουμάκια της και κομμένη σε κυβάκια
1 κ.γλ. μουστάρδα
λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
½ κ.γλ. ρίγανη
χυμό από 1 λεμόνι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα
ψωμάκια για μπέργκερ
μαγιονέζα
φύλλα από μαρούλι
Εκτέλεση
Στραγγίζουμε πολύ καλά τον τόνο από το νερό του και τον βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τη φρυγανιά, τα κρεμμυδάκια, την ντομάτα, τη μουστάρδα, τον μαϊντανό, τη ρίγανη, το λεμόνι και το ελαιόλαδο.
Ζυμώνουμε να ενωθούν καλά όλα τα υλικά και αφήνουμε το μείγμα σκεπασμένο στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.
Κόβουμε στη μέση τα ψωμάκια και απλώνουμε στο καθένα ένα κουταλάκι του γλυκού μαγιονέζα και ένα φύλλο μαρουλιού.
Πλάθουμε μεγάλα μπέργκερ με το μείγμα του τόνου και τα βάζουμε ανάμεσα στα ψωμάκια.
Tip
Μπορούμε να βάλουμε ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι αντί για φρέσκο, αλλά και άνηθο ή βασιλικό αντί για μαϊντανό.