Υλικά
1 κιλό φιλέτο ξαρμυρισμένου μπακαλιάρου
500 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
150 ml ελαιόλαδο
2 κ.γλ. καπνιστή πάπρικα
4 κ.σ. κουκουνάρι
αλάτι
αλεύρι
λάδι για το τηγάνισμα
βρασμένες πατάτες και ψιλοκομμένο μαϊντανό για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Κόψτε τον μπακαλιάρο σε μερίδες, αλευρώστε τον και τηγανίστε τον για 3-4 λεπτά σε καυτό λάδι. Αφήστε τον σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξει.
Βάλτε στο ταψί τα ντοματίνια και τα κομμάτια του μπακαλιάρου.
Ανακατέψτε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο με την καπνιστή πάπρικα και το σκόρδο και περιχύστε με το μείγμα το φαγητό.
Αλατίστε τα ντοματίνια, προσθέστε και το κουκουνάρι και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 20 λεπτά.
Συνοδέψτε με τις βρασμένες πατάτες και πασπαλίστε το φαγητό με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Tip
Μουλιάστε τον μπακαλιάρο σε κρύο νερό για 24 ώρες. Αλλάξτε το νερό 2-3 φορές, για να φύγει το πολύ αλάτι.