Follow us

Χταποδάκι με Ούζο και Λιαστές Ντομάτες

ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΟΥΖΟ ΚΑΙ ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ

Υλικά

1 χταπόδι (περίπου 1.200 γρ.)

125 ml ούζο

3 αστεροειδείς γλυκάνισους

1 ξύλο κανέλας

10 κόκκους μπαχάρι

6 λιαστές ντομάτες

2 κ.σ. κάππαρη

ελαιόλαδο

ξίδι μπαλσάμικο

φύλλα φρέσκου πλατύφυλλου βασιλικού για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βάλτε το χταπόδι στην κατσαρόλα μαζί με τα μπαχαρικά και το ούζο.

Σκεπάστε την κατσαρόλα και μαγειρέψτε το σε χαμηλή φωτιά για 50 λεπτά με 1 ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσει.

Στραγγίξτε το και κόψτε το σε μικρότερα κομμάτια.

Χτυπήστε στο μπλέντερ ή στο πολυμίξερ τις λιαστές ντομάτες, την κάππαρη, 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και 3 κουταλιές της σούπας μπαλσάμικο.

Σερβίρετε το χταπόδι με το ντρέσινγκ λιαστής ντομάτας και γαρνίρετε με τον βασιλικό.

Tip

Δεν χρησιμοποιούμε αλάτι γιατί και το χταπόδι και η κάππαρη είναι αρκετά αλμυρά.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.