Υλικά
1 χταπόδι (περίπου 1.200 γρ.)
125 ml ούζο
3 αστεροειδείς γλυκάνισους
1 ξύλο κανέλας
10 κόκκους μπαχάρι
6 λιαστές ντομάτες
2 κ.σ. κάππαρη
ελαιόλαδο
ξίδι μπαλσάμικο
φύλλα φρέσκου πλατύφυλλου βασιλικού για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Βάλτε το χταπόδι στην κατσαρόλα μαζί με τα μπαχαρικά και το ούζο.
Σκεπάστε την κατσαρόλα και μαγειρέψτε το σε χαμηλή φωτιά για 50 λεπτά με 1 ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσει.
Στραγγίξτε το και κόψτε το σε μικρότερα κομμάτια.
Χτυπήστε στο μπλέντερ ή στο πολυμίξερ τις λιαστές ντομάτες, την κάππαρη, 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και 3 κουταλιές της σούπας μπαλσάμικο.
Σερβίρετε το χταπόδι με το ντρέσινγκ λιαστής ντομάτας και γαρνίρετε με τον βασιλικό.
Tip
Δεν χρησιμοποιούμε αλάτι γιατί και το χταπόδι και η κάππαρη είναι αρκετά αλμυρά.