Υλικά
1 κούπα πανσέτα (αλλαντικό) κομμένη σε μικρά κυβάκια (εναλλακτικά: μπέικον)
4 φύλλα λαζάνια (προτιμούμε φρέσκα αν βρούμε)
4 αυγά
2 κ.σ. βούτυρο
τριμμένο πεκορίνο
ξύδι
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σοτάρουμε την πανσέτα σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας τακτικά. Την αποσύρουμε μόλις πάρει ένα καφέ χρώμα και γίνει εξωτερικά τραγανή (8-10 λεπτά). Σβήνουμε τη φωτιά, τη βγάζουμε και τη φυλάμε.
Ρίχνουμε στο ίδιο τηγάνι το βούτυρο να λιώσει και το αφήνουμε εκεί.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα άφθονο νερό να βράσει. Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε μερικές σταγόνες ξίδι και κατεβάζουμε τη φωτιά στο μισό. Με ένα πιρούνι/κουτάλι δημιουργούμε στο κέντρο της κατσαρόλας μια δίνη και στο κέντρο της ρίχνουμε ένα αυγό (καλό είναι να το έχουμε σπάσει προηγουμένως σε ένα φλιτζάνι).
Συνεχίζουμε να δημιουργούμε δίνες ώστε το αυγό να πάρει ένα σχήμα και το βγάζουμε στα 3 περίπου λεπτά (ο κρόκος του θα πρέπει να είναι υγρός). Συνεχίζουμε παρομοίως με το 2ο, το 3ο, το 4ο αυγό. Τοποθετούμε τα αβγά σε τρυπητό / σχάρα ώστε να φύγουν τα νερά.
Βράζουμε τα φύλλα από τα λαζάνια σε άφθονο αλατισμένο νερό, 2-3 λεπτά εφόσον είναι φρέσκα, περισσότερα άμα είναι ξηρά (οι χρόνοι αναγράφονται στη συσκευασία).
Χρησιμοποιώντας μια τρυπητή σπάτουλα μοιράζουμε τα ζυμαρικά σε 2 πιάτα (εφόσον είναι ζεσταμένα, ακόμη καλύτερα). Από πάνω τους τοποθετούμε 2 αβγά ποσέ (εάν δεν το καταλάβατε, αυτά φτιάξατε).
Μοιράζουμε την πανσέτα στα δυο πιάτα, περιχύνουμε με το βούτυρο, και πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο πεκορίνο (μην τα "θάψουμε", χαλάνε οι ισορροπίες).