Υλικά
1 κιλό Μύδια (πολύ καλά καθαρισμένα)
1 φλ. Κρασί λευκό
Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
1 κ.σ. πολτό Σκόρδου
2 κ.σ. Ελαιόλαδο
1/2 φλ. Μαϊντανό
1 Πιπεριά τσίλι
1 Λεμόνι (ξύσμα)
Εκτέλεση
Πάνω σε δυνατή φωτιά, αφήνουμε το τηγάνι να κάψει καλά. Ρίχνουμε τα μύδια και αμέσως προσθέτουμε το κρασί, το πιπέρι και το σκόρδο.
Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να ανοίξουν όλα. Πριν να τα αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό, το τσίλι, το ξύσμα λεμονιού.
Σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί και επιπλέον φύλλα μαϊντανού.