Follow us

Λαδόψωμο με Ανθότυρο και Θυμάρι

ΛΑΔΟΨΩΜΟ ΜΕ ΑΝΘΟΤΥΡΟ ΚΑΙ ΘΥΜΑΡΙ

Υλικά

500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φακελάκι ξερή μαγιά

1 κ.γλ. αλάτι

½ κ.γλ. ζάχαρη

½ φλιτζ. ελαιόλαδο

400 γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο (ή φέτα)

1 γεμάτο κ.γλ. ξερό θυμάρι

½ φλιτζ. χλιαρό νερό (ίσως και λίγο παραπάνω)

Εκτέλεση

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, τη μαγιά, το αλάτι, τη ζάχαρη, το μισό ελαιόλαδο και το μισό ανθότυρο και ρίχνοντας το νερό σιγά σιγά χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα με τον γάντζο για ζύμες.

Όταν γύρω από τον γάντζο σχηματιστεί μια μπάλα, το ζυμάρι είναι έτοιμο.

Το σκεπάζουμε με πετσέτα και το αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα περίπου, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα μικρό μεταλλικό στρογγυλό ταψάκι, πασπαλίζουμε με λίγο θυμάρι και απλώνουμε σε όλη την επιφάνειά του το ζυμάρι, πιέζοντας με τα χέρια μας.

Ρίχνουμε το υπόλοιπο θυμάρι μαζί με το ανθότυρο, πιέζουμε με τα δάχτυλά μας να μπουν μέσα στη ζύμη, ραντίζουμε με νερό και ψήνουμε για 45' περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια.

Tip

Το ζυμώνουμε πανεύκολα και στο χέρι: μόλις ανακατευτούν τα υλικά στη λεκάνη, μεταφέρουμε το ζυμάρι στον πάγκο και ζυμώνουμε μετρώντας μέχρι το 100.

Επίσης...

Ψωµί Ζυµωτό

Η συνταγή για ζυμωτό ψωμί.

Ψωµί Σπιτικό Πολύσπορο

Η συνταγή για σπιτικό πολύσπορο ψωμί.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Ψωµί µε Μαγιά

Η συνταγή για ψωμί με μαγιά.

Ψωµί µε Μέλι και Μπίρα

Πώς θα φτιάξεις ψωμί με μέλι και μπίρα.

Ψωµί Σπιτικό

Η συνταγή για το πιο εύκολο σπιτικό ψωμί.

Ψωµί Χωριάτικο

Η συνταγή για χωριάτικο ψωμί.

Κιµαδοφέτες

Η συνταγή για κιμαδόφετες.

Λιόψωµο Μάνης

Η συνταγή για λιόψωμο Μάνης.

Λαγάνα της Καθαρής Δευτέρας

Η συνταγή για λαγάνα της Καθαρής Δευτέρας.

Γρήγορο Σταφιδόψωμο

Πώς θα φτιάξεις ένα νόστιμο και γρήγορο σταφιδόψωμο.

"Πίτσα" με Ψωμί, Ντομάτα και Μανούρι

Ένας απίστευτος συνδυασμός από ωμή και ψημένη ντομάτα, τηγανητό σκόρδο και μανούρι πάνω σε μια τραγανή βάση από ψημένο μπαγιάτικο ψωμί.

Πίτσα χωρίς Ενοχές

Αν δοκιμάσετε τη νοστιμιά τους, μπορεί και να απαρνηθείτε για πάντα την κανονική πίτσα.