Υλικά
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1 κ.γλ. αλάτι
½ κ.γλ. ζάχαρη
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
400 γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο (ή φέτα)
1 γεμάτο κ.γλ. ξερό θυμάρι
½ φλιτζ. χλιαρό νερό (ίσως και λίγο παραπάνω)
Εκτέλεση
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, τη μαγιά, το αλάτι, τη ζάχαρη, το μισό ελαιόλαδο και το μισό ανθότυρο και ρίχνοντας το νερό σιγά σιγά χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα με τον γάντζο για ζύμες.
Όταν γύρω από τον γάντζο σχηματιστεί μια μπάλα, το ζυμάρι είναι έτοιμο.
Το σκεπάζουμε με πετσέτα και το αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα περίπου, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα μικρό μεταλλικό στρογγυλό ταψάκι, πασπαλίζουμε με λίγο θυμάρι και απλώνουμε σε όλη την επιφάνειά του το ζυμάρι, πιέζοντας με τα χέρια μας.
Ρίχνουμε το υπόλοιπο θυμάρι μαζί με το ανθότυρο, πιέζουμε με τα δάχτυλά μας να μπουν μέσα στη ζύμη, ραντίζουμε με νερό και ψήνουμε για 45' περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια.
Tip
Το ζυμώνουμε πανεύκολα και στο χέρι: μόλις ανακατευτούν τα υλικά στη λεκάνη, μεταφέρουμε το ζυμάρι στον πάγκο και ζυμώνουμε μετρώντας μέχρι το 100.