Follow us

Γιουβέτσι με Θαλασσινά και Ούζο

Ένα ξεχωριστό γουβέτσι, που μυρίζει Ελλάδα. Ο συνδυασμός θαλασσινών εδώ είναι ενδεικτικός. Μπορείτε να προσθέσετε, π.χ., και καραβίδες ή να χρησιμοποιήσετε μόνο ένα είδος θαλασσινών.

ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ

Υλικά

500 γρ. χοντρό κριθαράκι

200 γρ. ψίχα από μύδια

300 γρ. γαρίδες Νο3

300 γρ. καλαμαράκια σε ροδέλες

1 φλιτζ. ελαιόλαδο

2 συσκευασίες ντομάτα κονκασέ

1 κ.γλ. ζάχαρη

4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 ποτήρι του κρασιού ούζο

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κ.γλ. ρίγανη

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Περνάμε από το μούλτι την ντομάτα με τη ζάχαρη και το σκόρδο.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και μόλις κάψει σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά τα θαλασσινά για 2'-3'. Σβήνουμε με το ούζο και το αφήνουμε να εξατμιστεί.

Αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα τα θαλασσινά και τα κρατάμε στην άκρη. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε στο τηγάνι την ντομάτα, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να πάρει μια βράση.

Μεταφέρουμε σε γιουβέτσι ή σε οποιαδήποτε γάστρα τη σάλτσα, προσθέτουμε 3 ποτήρια νερό και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αφήνουμε να πάρει βράση.

Ρίχνουμε τότε το κριθαράκι και το αφήνουμε ξεσκέπαστο να μαλακώσει. Μόλις μαγειρευτεί, ρίχνουμε και τα θαλασσινά στο ταψί και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για άλλα 6'.

Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό, αφήνουμε το φαγητό να "τραβήξει" για 10' και σερβίρουμε.

Tip

Το ούζο δίνει το ιδανικό άρωμα, αν όμως δεν σας αρέσει, βάλτε λευκό κρασί. Μαζί με τα θαλασσινά προσθέστε στο τέλος, αν θέλετε, και λίγη φέτα σε κομματάκια.

Επίσης...

Δοκίμασε αυτές τις τρεις συνταγές με σολομό

Το αγαπημένο ψάρι σε τρεις ιδιαίτερες εκδοχές.

3 συνταγές για υπέροχες σουπιές

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές με σουπιές.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 συνταγές με μπακαλιάρο

Εντός θα βρεις τη συνταγή για τον αγαπημένο μπακαλιάρο σκορδαλιά αλλά κι ακόμη δύο νόστιμες προτάσεις.

3 συνταγές με καβούρι

Τολμήστε τις τρεις πρωτότυπες συνταγές που θα βρείτε εντός.

3 εύκολες συνταγές για ωραίο γαύρο

Μαρινάτος, στον φούρνο ή πλακί; Η επιλογή είναι δική σας.

3 συνταγές για σούπερ καλαμαράκια

Δείτε εντός τρεις νόστιμες και εύκολες συνταγές.

3 συνταγές για τους λάτρεις του τόνου

Πλάι σε σπαγγέτι ή κοχυλάκια ή και μέσα σε πιτάκι, ο τόνος είναι πάντα μια ωραία προσθήκη στη διατροφή μας.

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.