Follow us

Καλαμαράκια Φρικασέ με Σπανάκι

ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΦΡΙΚΑΣΕ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ

Υλικά

Υλικά για 4 άτομα

700 γρ. καλαμαράκια κατεψυγμένα

¾ φλιτζ. ελαιόλαδο

500 γρ. σπανάκι

1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

3-4 κολοκυθάκια σε χοντρές ροδέλες

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 μικρό ποτηράκι λευκό κρασί

5-6 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο

½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

½ ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι

Για το αυγολέμονο

χυμό από 1½ λεμόνι

2 αυγά

πιπέρι

Εκτέλεση

Στραγγίζoυμε καλά τα καλαμαράκια από τα νερά τους.

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και μαραίνουμε τα κολοκυθάκια, το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια μαζί με το σκόρδο ανακατεύοντας συνεχώς για 1'-2'.

Προσθέτουμε τα καλαμαράκια, φέρνουμε 2-3 βόλτες και σβήνουμε με το κρασί.

Μόλις εξατμιστεί, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε στην κατσαρόλα το σπανάκι.

Ανακατεύουμε να μοιραστούν όλα τα υλικά ομοιόμορφα στην κατσαρόλα, αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε με το καπάκι. Σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει το σπανάκι, για 5' περίπου.

Στο τέλος βάζουμε και τα μυρωδικά, τον άνηθο, τον μαϊντανό και τον δυόσμο, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε άλλα 5'.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο και σε ένα βαθύ μπολ πρώτα χτυπάμε καλά τα ασπράδια των αυγών και μετά ρίχνουμε και το λεμόνι με το πιπέρι και τους κρόκους.

Χτυπάμε καλά και σιγά σιγά με μια κουτάλα παίρνουμε το ζουμάκι από το φαγητό και το ενώνουμε με το αυγολέμονο. Μεταφέρουμε στην κατσαρόλα όλη τη σάλτσα, κουνάμε να πάει παντού και κατεβάζουμε το φαγητό από τη φωτιά.

Μπορείτε πάντως και να παραλείψετε τελείως το αυγόκομμα.

Tip

Aν λείψει κάποιο φρέσκο μυρωδικό, δεν πειράζει. Μπορούμε να βάλουμε και ξερό δυόσμο ή να προσθέσουμε μια φρέσκια ψιλοκομμένη ντοματούλα.

Επίσης...

Απολαμβάνοντας τη σαρδέλα

Το τίμιο μικρό ψάρι θα γίνει ο καλύτερος καλοκαιρινός σου μεζές.

3 συνταγές για σούπερ καλαμαράκια

Δείτε εντός τρεις νόστιμες και εύκολες συνταγές.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Θαλασσινές γεύσεις για τη νηστεία

Δες εντός τρεις συνταγές για να απολαύσεις σουπιές, χταπόδι και γαρίδες.

3 συνταγές με σταρ το μπαρμπούνι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές για ωραία μπαρμπούνια.

Δοκιμάστε αυτές τις νόστιμες συνταγές με γαρίδες

Δείτε εντός 3 νόστιμες και εύκολες συνταγές με το αγαπημένο θαλασσινό.

Δοκίμασε αυτές τις τρεις συνταγές με σολομό

Το αγαπημένο ψάρι σε τρεις ιδιαίτερες εκδοχές.

3 συνταγές για υπέροχες σουπιές

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές με σουπιές.

3 συνταγές με μπακαλιάρο

Εντός θα βρεις τη συνταγή για τον αγαπημένο μπακαλιάρο σκορδαλιά αλλά κι ακόμη δύο νόστιμες προτάσεις.

3 συνταγές με καβούρι

Τολμήστε τις τρεις πρωτότυπες συνταγές που θα βρείτε εντός.

3 εύκολες συνταγές για ωραίο γαύρο

Μαρινάτος, στον φούρνο ή πλακί; Η επιλογή είναι δική σας.

Για τους λάτρεις του τόνου

Πλάι σε σπαγγέτι ή κοχυλάκια ή και μέσα σε πιτάκι, ο τόνος είναι πάντα μια ωραία προσθήκη στη διατροφή μας.