Υλικά
500 γρ. σαρδέλες καθαρισμένες, χωρίς τα κεφάλια
250 γρ. κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες κομμένες κατά μήκος
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κυβάκια
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
⅓ φλιτζ. ούζο
1 κ.γλ. ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στο πιο μεγάλο αντικολλητικό μας τηγάνι και σοτάρουμε τα κολοκυθάκια και από τις δυο πλευρές σε δυνατή φωτιά.
Στρώνουμε πάνω τους τις σαρδέλες και προσθέτουμε το σκόρδο, την ντομάτα, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Σβήνουμε με το ούζο και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 10' με καπάκι.
Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε.
Tip
Στα κατεψυγμένα θα βρείτε έτοιμα φιλετάκια από ελληνική σαρδέλα ή γαύρο, που δεν χρειάζονται ξεπάγωμα. Αν θέλουμε, στο τέλος στύβουμε ½ λεμόνι ή προσθέτουμε το ξύσμα από 1 λεμόνι.