Υλικά
6 φέτες ψωμί του τοστ χωρίς κόρα
6 φέτες ζαμπόν
6 φέτες τυρί του τοστ
3 αυγά
2 φλιτζ. φρυγανιά τριμμένη
ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Με ένα μπουκάλι ή με τον πλάστη ισιώνουμε και λεπταίνουμε τις φέτες του τοστ.
Απλώνουμε από 1 φέτα ζαμπόν και 1 φέτα τυρί στην καθεμία. Τυλίγουμε σε σφιχτά ρολάκια και τα στερεώνουμε με μια οδοντογλυφίδα.
Χτυπάμε τα αυγά σε βαθύ πιάτο και βάζουμε τη φρυγανιά σε ρηχό πιάτο.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε αντικολλητικό μεγάλο τηγάνι.
Περνάμε το κάθε ρολάκι πρώτα από το αβγό και μετά από τη φρυγανιά και τα τηγανίζουμε γυρίζοντάς τα με δύο πιρούνια από όλες τις πλευρές, μέχρι να ροδίσουν.
Τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες.
Τα τρώμε ζεστά, στα καλύτερά τους, ολόκληρα ή κομμένα στη μέση! Χάνουν τη χάρη τους όταν μείνουν και κρυώσουν.
Tip
Προτιμήστε τυρί που λιώνει μαστιχωτά, όπως γκούντα, ένταμ ή μοτσαρέλα για πίτσα. Αν τα θέλετε πιο τυρένια, βάλτε 2 φέτες τυρί.