Υλικά
Υλικά για 4 άτομα
1 κιλό χοιρινά μπριζολάκια λαιμού
1 φλιτζ. κέτσαπ
1 κ.σ. μουστάρδα
2 κ.σ. μείγμα μπαχαρικών για κρέας ή κοτόπουλο
2 κ.σ. ζάχαρη
3 κ.σ. ξίδι ή μπαλσάμικο
1 κ.γλ. τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
1 κιλό πατάτες σε στρογγυλές ροδέλες
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά της συνταγής, εκτός από τις πατάτες και τα μπριζολάκια.
Αλείφουμε καλά από όλες τις πλευρές τα μπριζολάκια με το μείγμα (θα γίνουν πιο νόστιμα αν τα αφήσουμε με τη σάλτσα για μια νύχτα να μαριναριστούν).
Σε ένα ταψάκι στρώνουμε τις πατάτες και τις αλατίζουμε. Πάνω τους απλώνουμε τα μπριζολάκια.
Τα ψήνουμε στους 200°C σε ζεστό φούρνο για 30'.
Όλο το μυστικό της νοστιμιάς είναι να αλείφουμε συχνά τα μπριζολάκια όσο ψήνονται με τη σάλτσα τους, για να καραμελώσουν.
Tip
Την ίδια συνταγή κάνουμε και με πανσέτα. Αν έχετε πετιμέζι, αντικαταστήστε με αυτό τη ζάχαρη (2 κ.σ.): δίνει υπέροχο άρωμα.