Υλικά
500 γρ. γαρίδες ψίχα
½ κιλό φρέσκα μύδια με κέλυφος
500 γρ. καλαμαράκια
300 γρ. τριμμένες ντομάτες
4 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 σκελ. σκόρδο τριμμένο
100 ml λευκό κρασί
2-3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
4 φέτες χωριάτικου ψωμιού για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Σοτάρετε σε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο το κρεμμύδι με το σκόρδο και προσθέστε τα καλαμαράκια κομμένα σε πολύ λεπτές ροδέλες.
Αφήστε τα για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά, αλατοπιπερώστε και σβήστε με το κρασί.
Ύστερα από 2'-3' προσθέστε τις γαρίδες, τις ντομάτες και τα μύδια. Σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε τη σάλτσα να βράσει για λίγα λεπτά, μέχρι να ανοίξουν τα μύδια.
Ψήστε τις φέτες του ψωμιού στο γκριλ και ραντίστε τις με ελαιόλαδο.
Πασπαλίστε το σαγανάκι θαλασσινών με τον μαϊντανό και σερβίρετε με τις ψημένες φέτες ψωμιού.
Tip
Τα θαλασσινά θέλουν ελάχιστο χρόνο μαγειρέματος, για να μη σκληρύνουν.