Υλικά
1 κιλό καλαμαράκια
200 γρ. βρασμένα ρεβίθια
2 σκελ. σκόρδο τριμμένο
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
50 γρ. κουκουνάρι
1 κ.γλ. πικάντικη πάπρικα
ελαιόλαδο
αλάτι
φρέσκο θυμάρι
Εκτέλεση
Βάλτε στον πολυκόπτη τα ρεβίθια, τον χυμό λεμονιού, 100 ml ελαιόλαδο, το σκόρδο και λίγο αλάτι και πολτοποιήστε τα.
Κόψτε τα καλαμαράκια σε ροδέλες και ψήστε τα για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά σε αντικολλητική σχάρα.
Ραντίστε τα με ελαιόλαδο και αλατίστε τα μόλις ψηθούν.
Απλώστε στο πιάτο τον πουρέ ρεβιθιών, ακουμπήστε επάνω τα καλαμαράκια και πασπαλίστε με το κουκουνάρι και την πάπρικα.
Tip
Τα καλαμαράκια χρειάζονται 2'-3' ψήσιμο σε υψηλή θερμοκρασία στο γκριλ, στη σχάρα ή σε αντικολλητικό τηγάνι.