Υλικά
500 γρ. κατεψυγμένες γαριδούλες καθαρισμένες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. βούτυρο
χυμό από 1 λεμόνι
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 συσκευασία τυρί κρέμα
3 αβγά
2 φλιτζ. του καφέ γάλα
1 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά
1 φλιτζ. γραβιέρα ή μοτσαρέλα τριμμένη
αλάτι, πιπέρι
7 φύλλα κρούστας
ελαιόλαδο για τα φύλλα
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε μέχρι να κάψει ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι.
Ρίχνουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει προσθέτουμε τις γαρίδες και τις σοτάρουμε για 1'-2' σε πολύ δυνατή φωτιά, μέχρι να απορροφηθούν τα νερά τους (οι κατεψυγμένες γαρίδες περιέχουν πολύ νερό, γι' αυτό είναι σημαντικό να κάψουμε καλά το τηγάνι πριν τις σοτάτουμε, ώστε να εξατμιστεί).
Ρίχνουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε.
Σβήνουμε με το λεμόνι και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τον μαϊντανό, ανακατεύουμε και αφήνουμε τις γαρίδες να κρυώσουν.
Με το σύρμα ανακατεύουμε σε μπολ το τυρί κρέμα με το γάλα και τα αβγά, μαζί με το ξύσμα, αλάτι, πιπέρι, την πάπρικα και το τυρί.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Λαδώνουμε την ταρτιέρα και στρώνουμε στη βάση και στα τοιχώματα πατσαβουριαστά τα φύλλα, αφού πρώτα τα λαδώσουμε καλά ένα ένα.
Στρώνουμε στη βάση τις γαρίδες και καλύπτουμε με το μείγμα των τυριών.
Στρίβουμε τα φύλλα που περισσεύουν σε ένα ωραίο γείσο.
Ψήνουμε για 45', μέχρι να ροδίσουν η επιφάνεια και το φύλλο.
Tip
Η ίδια τάρτα γίνεται και με ψίχα από μύδια, μείγμα από γαρίδες και μύδια, αλλά και με φιλέτο ψαριού. Μαζί με τον μαϊντανό ταιριάζει και ο άνηθος ή ο φρέσκος βασιλικός.