Υλικά
3/4 φλιτζ. τσαγιού πλιγούρι μουσκεμένο για 30’ σε βραστό νερό και σουρωμένο
1 φλιτζ. τσαγιού αρακά φρέσκο ή κατεψυγμένο
1 φλιτζ. τσαγιού καρότο κομμένο κυβάκια
1 φλιτζ. κεφαλοτύρι σε κυβάκια
1 φακελάκι κουκουνάρι
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζ. τσαγιού λάδι
αλάτι
πιπέρι
μοσχοκάρυδο
φύλλο κρούστας ή σπιτικό
λάδι για το άλειμμα των φύλλων
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι,σοτάρουμε σε λάδι το κρεμμύδι, το καρότο και τον αρακά μέχρι το κρεμμύδι να γυαλίσει.
Ρίχνουμε το πλιγούρι να σοταριστεί κι αυτό λίγο και τα κουκουνάρια.
Αλάτι, πιπέρι, λίγο μοσχοκάρυδο, κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε και το κεφαλοτύρι.
Κόβουμε το φύλλο σε λωρίδες, βάζουμε στην άκρη μια κουταλιά γέμιση, και τυλίγουμε σε τριγωνάκια, ή φλογέρες, ότι μας αρέσει.
Ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180-190°C, στη μέση του φούρνου, 15-20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.