Υλικά
1 κιλό βακαλάο φρέσκο, καθαρισμένο
1 1/3 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες ή ανάλογο κονκασέ
1 κιλό σέλινο κομμένο σε μέτρια κομμάτια
2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε τον βακαλάο σε μέτρια κομμάτια.
Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε το σέλινο, το βράζουμε λίγο και το σουρώνουμε.
Το τσιγαρίζουμε σε μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι για 9 λεπτά.
Παίρνουμε μια καθαρή κατσαρόλα και βάζουμε σε στρώσεις και εναλλάξ το σέλινο και το κρεμμύδι με τον βακαλάο.
Τέλος, προσθέτουμε τη ντομάτα, λίγο ακόμα ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και ένα φλιτζάνι νερό.
Ψήνουμε με κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας για 50-55 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία.
Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.