Υλικά
1 κορτεζίνα γύρω στα 600 γρ.
σπιτική επάλειψη
λευκό ξύδι
καστανή ζάχαρη για καραμέλωμα
Για τη σπιτική επάλειψη
2 κ.σ. θαλασσινό ημίχονδρο αλάτι
4 κ.σ. πάπρικα (γλυκειά)
1 κ.σ. σκόρδο σε σκόνη
1 κ.σ. κρεμμύδι σε σκόνη
2 κ.σ. ζάχαρη
2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
2 κ.σ. τσίλι σε σκόνη
1 κ.σ. πιπέρι καγιέν
1 κ.γ. καυτερή μουστάρδα
2 κ.σ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Ξεκινάμε φτιάχνοντας την επάλειψη: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα μεταφέρουμε σε ένα τάπερ που να κλείνει καλά. Το μείγμα διατηρείται για πάνω από ένα μήνα.
Μαγειρεύουμε τα παϊδάκια με τον ίδιο ακριβώς τρόπο με την προηγούμενη συνταγή μέχρι το σημείο όπου χρειάζονται την επάλειψη με BBQ sauce.
Σ΄αυτό το σημείο επαλείφουμε καλά το κρέας με το ξίδι (ή αν έχουμε το εργαλείο το ψεκάζουμε).
Στη συνέχεια το πασπαλίζουμε ελαφρώς με λίγη καστανή ζάχαρη και με μια γενναία ποσότητα από σπιτική επάλειψη.
Το αφήνουμε για 10 λεπτά και το βγάζουμε.