Υλικά
ψάρια, 600 έως 800 γρ. το καθένα (φαγκρί ή τσιπούρες, φρέσκα ή κατεψυγμένα και καθαρισμένα)
500 γρ. μπάμιες φρέσκες ή κατ/νες, καθαρισμένες και ελαφρώς ψημένες στο γκριλ
ένα μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 μέτριες πατάτες, κομμένες σε κύβους
1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
3-4 κόκκινες ντομάτες, ψιλοκομμένες
χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι
πιπέρι
αλάτι
λάδι
Εκτέλεση
Παίρνουμε ένα μέτριο ταψί και βάζουμε στη μέση τα ψάρια και γύρω-γύρω τα υπόλοιπα υλικά.
Τα στρώνουμε ομοιόμορφα στο ταψί και κανονίζουμε να έχουν πάχος μέσα στο ταψί 4-5 εκ.
Είναι βασικό αυτό γιατί αν είναι πολύ πλακωμένα το φαγητό θα γίνει σαν βραστό, αν είναι πολύ απλωμένα θα ξεραθούν, αυτό το κανονίζουμε από το ταψί.
Βάζουμε το ταψί στο φούρνο σε χαμηλή θέση για να μην καούν.
Ψήνουμε στην αρχή στους 250 βαθμούς και όταν πάρει βράση το χαμηλώνουμε στους 220 βαθμούς.