Follow us

Καλαμαράκια Γιουβέτσι

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα καλαμαράκια γιουβέτσι.

ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ

Υλικά

700 γρ. καλαμαράκια καθαρισμένα και κομμένα σε χοντρές ροδέλες ή ολόκληρα αν είναι μικρά

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 μεγάλες ντομάτες τριμμένες

3/4 κούπας ελαιόλαδο

300 γρ. κριθαράκι χοντρό

1 ποτηράκι λευκό κρασί

αλάτι

πιπέρι

γλυκιά πάπρικα

λίγο άνηθο

100 γρ. φέτα σε κομμάτια

Εκτέλεση

Σε ένα σκεύος που μπαίνει και στο φούρνο ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα καλαμαράκια με το κρεμμύδι το πιπέρι και την πάπρικα.

Προσθέτουμε και το κριθαράκι και το γυρνάμε 2-3 φορές.

Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ ανακατεύοντας.

Ρίχνουμε τη ντομάτα, τον άνηθο, το αλάτι και συμπληρώνουμε με ζεστό νερό.

Όταν έρθουν σε σημείο βρασμού, βάζουμε το σκεύος στο φούρνο, αφού τον έχουμε προθερμάνει στους 200 βαθμούς.

Ψήνουμε για όση ώρα χρειάζεται να μαλακώσει το ζυμαρικό και να μελώσει η σάλτσα.

Σβήνουμε το φούρνο λίγο πριν ετοιμαστεί, ανακατεύουμε τη φέτα και αφήνουμε να σταθεί το φαγητό μας για 5 λεπτά.

Επίσης...

Απολαμβάνοντας τη σαρδέλα

Το τίμιο μικρό ψάρι θα γίνει ο καλύτερος καλοκαιρινός σου μεζές.

3 συνταγές για σούπερ καλαμαράκια

Δείτε εντός τρεις νόστιμες και εύκολες συνταγές.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Θαλασσινές γεύσεις για τη νηστεία

Δες εντός τρεις συνταγές για να απολαύσεις σουπιές, χταπόδι και γαρίδες.

3 συνταγές με σταρ το μπαρμπούνι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές για ωραία μπαρμπούνια.

Δοκιμάστε αυτές τις νόστιμες συνταγές με γαρίδες

Δείτε εντός 3 νόστιμες και εύκολες συνταγές με το αγαπημένο θαλασσινό.

Δοκίμασε αυτές τις τρεις συνταγές με σολομό

Το αγαπημένο ψάρι σε τρεις ιδιαίτερες εκδοχές.

3 συνταγές για υπέροχες σουπιές

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές με σουπιές.

3 συνταγές με μπακαλιάρο

Εντός θα βρεις τη συνταγή για τον αγαπημένο μπακαλιάρο σκορδαλιά αλλά κι ακόμη δύο νόστιμες προτάσεις.

3 συνταγές με καβούρι

Τολμήστε τις τρεις πρωτότυπες συνταγές που θα βρείτε εντός.

3 εύκολες συνταγές για ωραίο γαύρο

Μαρινάτος, στον φούρνο ή πλακί; Η επιλογή είναι δική σας.

Για τους λάτρεις του τόνου

Πλάι σε σπαγγέτι ή κοχυλάκια ή και μέσα σε πιτάκι, ο τόνος είναι πάντα μια ωραία προσθήκη στη διατροφή μας.