Υλικά
700 γρ. καλαμαράκια καθαρισμένα και κομμένα σε χοντρές ροδέλες ή ολόκληρα αν είναι μικρά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 μεγάλες ντομάτες τριμμένες
3/4 κούπας ελαιόλαδο
300 γρ. κριθαράκι χοντρό
1 ποτηράκι λευκό κρασί
αλάτι
πιπέρι
γλυκιά πάπρικα
λίγο άνηθο
100 γρ. φέτα σε κομμάτια
Εκτέλεση
Σε ένα σκεύος που μπαίνει και στο φούρνο ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα καλαμαράκια με το κρεμμύδι το πιπέρι και την πάπρικα.
Προσθέτουμε και το κριθαράκι και το γυρνάμε 2-3 φορές.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ ανακατεύοντας.
Ρίχνουμε τη ντομάτα, τον άνηθο, το αλάτι και συμπληρώνουμε με ζεστό νερό.
Όταν έρθουν σε σημείο βρασμού, βάζουμε το σκεύος στο φούρνο, αφού τον έχουμε προθερμάνει στους 200 βαθμούς.
Ψήνουμε για όση ώρα χρειάζεται να μαλακώσει το ζυμαρικό και να μελώσει η σάλτσα.
Σβήνουμε το φούρνο λίγο πριν ετοιμαστεί, ανακατεύουμε τη φέτα και αφήνουμε να σταθεί το φαγητό μας για 5 λεπτά.