Υλικά
2 μεγάλα καλαμάρια θράψαλα καθαρισμένα, αν θέλουμε τα κόβουμε σε χοντρές φέτες
1 1/2 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 μονές χούφτες κριθαράκι, χοντρό
1/2 κουτάκι ντοματάκια ψιλοκομμένα
αλάτι
πιπέρι
2- 2 1/2 ποτήρια του νερού νερό μόνο, γιατί θα βγάλουν και τα καλαμάρια
2 χούφτες ψιλοκομμένο σπανάκι
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα ταψάκι τα καλαμάρια.
Γύρω-γύρω σκορπίζουμε και το κριθαράκι τα ντοματάκια σε κύβους, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τον άνηθο, αλατοπιπερώνουμε και από επάνω απλώνουμε και το σπανάκι και τα ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε και το λάδι με το νερό, και τα τοποθετούμε στον προθερμασμένο φούρνο, να ψηθούν και να μείνει το γιουβέτσι με τη σάλτσα του.
Aν έχει στεγνώσει και του λείπει η σάλτσα, του προσθέτουμε λίγο (1/2) ποτήρι νεράκι, για να έχει και ελάχιστη σαλτσούλα και να είναι γλασερό το κριθαράκι.