Follow us

Θράψαλα Γιουβέτσι με Σπανάκι

Η συνταγή για το πιο νόστιμο γιουβέτσι καλαμαριού με σπανάκι.

ΘΡΑΨΑΛΑ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ

Υλικά

2 μεγάλα καλαμάρια θράψαλα καθαρισμένα, αν θέλουμε τα κόβουμε σε χοντρές φέτες

1 1/2 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

2 μονές χούφτες κριθαράκι, χοντρό

1/2 κουτάκι ντοματάκια ψιλοκομμένα

αλάτι

πιπέρι

2- 2 1/2 ποτήρια του νερού νερό μόνο, γιατί θα βγάλουν και τα καλαμάρια

2 χούφτες ψιλοκομμένο σπανάκι

ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα ταψάκι τα καλαμάρια.

Γύρω-γύρω σκορπίζουμε και το κριθαράκι τα ντοματάκια σε κύβους, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τον άνηθο, αλατοπιπερώνουμε και από επάνω απλώνουμε και το σπανάκι και τα ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε και το λάδι με το νερό, και τα τοποθετούμε στον προθερμασμένο φούρνο, να ψηθούν και να μείνει το γιουβέτσι με τη σάλτσα του.

Aν έχει στεγνώσει και του λείπει η σάλτσα, του προσθέτουμε λίγο (1/2) ποτήρι νεράκι, για να έχει και ελάχιστη σαλτσούλα και να είναι γλασερό το κριθαράκι.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.