Υλικά
4 χοιρινές μπριζόλες
1 κιλό πατάτες
2 σκελίδες σκόρδο
1 κούπα μπίρα
1 κ.σ. μουστάρδα
1 1/2 λεμόνι
ξύσμα ενός λεμονιού
1 κ.σ. βούτυρο σε κομματάκια (προαιρετικά)
λάδι
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
Εκτέλεση
Βάζουμε τις μπριζόλες στο ταψί.
Τους βάζουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη.
Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες και τις βάζουμε γύρω από τις μπριζόλες αφού έχουμε βάλει και σε αυτές αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
Βάζουμε και το σκόρδο κομμένο σε φετάκια σε διάφορα σημεία και χτυπάμε σε ένα μπολάκι, τη μουστάρδα, το λάδι και το λεμόνι και περιχύνουμε το φαγητό.
Ρίχνουμε την μπίρα, βάζουμε το βούτυρο, το ξύσμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς.
Γυρίζουμε το φαγητό μόλις ροδίσει, περίπου μετά από μια ώρα και συνεχίζουμε έως ότου πιει τα υγρά του και ροδίσει και από την άλλη πλευρά.