Υλικά
1 φιλέτο πέρκα, κομμένη σε κομμάτια
500 γρ. φασολάκια, καθαρισμένα
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
χυμό από 3 ώριμες ντομάτες
1 σκελίδα σκόρδο
2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 μέτρια καρότα κομμένα σε ροδέλες
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
νερό
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμυδάκι με το σκόρδο.
Μόλις καραμελώσουν ρίχνουμε τα φασολάκια, τα κάνουμε "μια γύρα" και σβήνουμε με τον ντοματοχυμό.
Προσθέτουμε λίγο νεράκι να καλύψει τα φασολάκια.
Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμεκαι τα καρότα και αφού πάρουν βράση χαμηλώνουμε το μάτι .
Αφήνουμε για 35-45 λεπτά και δοκιμάζουμε τα φασολάκια να δούμε αν έχουν μαλακώσει. Τα θέλουμε σχεδόν έτοιμα.
Βάζουμε πάνω από τα φασολάκια το ψάρι με λίγο αλάτι.
Κουνάμε λίγο την κατσαρόλα κυκλικά να καλύψει η σάλτσα το ψάρι.
Προσοχή: αν χρειάζεται νερό προσθέτουμε ελάχιστο, γιατί η πέρκα βγάζει από μόνη της πάρα πολύ (η κατεψυγμένη κυρίως).
Συνεχίζουμε σε μέτρια φωτιά για άλλα 20 λεπτά.
5 λεπτά πριν τελειώσει το βράσιμο, ρίχνουμε το μαϊντανό και αφήνουμε την κατσαρόλα στο μάτι με κλειστή φωτιά, μέχρι το φαγητό να χλιαρέψει.