Υλικά
1 κιλό σουπιές φρέσκιες, καθαρισμένες και κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
1 πιπεριά κίτρινη ψιλοκομμένη
1/2 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
1/2 κιλό κριθαράκι χοντρό
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 ποτηράκι κρασί κόκκινο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ τηγάνι, βάζουμε τις σουπιές.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σκεπάζουμε αφήνοντάς τα εξατμιστούν όλα τα υγρά που θα βγάλουν οι σουπιές.
Μόλις δούμε ότι εξατμίστηκαν ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τις πιπεριές, το κρασί, 1 ποτήρι νερό, αλάτι και πιπέρι.
Κατεβάζουμε την θερμοκρασία στο μισό, σκεπάζουμε και αφήνουμε να μαγειρευτούν μέχρι να μαλακώσουν.
Μόλις δούμε ότι έχει μαλακώσει η σουπιά, προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό ρίχνουμε το κριθαράκι, ανακατεύουμε συχνά και προσθέτουμε νερό αν χρειαστεί,μέχρι να απορροφηθεί τελείως.
Συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να βράσει καλά το κριθαράκι.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.