Υλικά
1/2 λίτρο νερό χλιαρό
νωπή μαγιά ίσα με ένα σπιρτόκουτο
2 κρόκους αυγών
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 κουτ. σούπας αλάτι (κοφτή)
1 κουτ. σούπας ξύδι
1 φλιτζ. καφέ ελαιόλαδο
αλεύρι όσο πάρει
Εκτέλεση
Αφού ρίξουμε το νερό μέσα σ’ ένα μπολ προσθέτουμε τη μαγιά και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί καλά.
Προσθέτουμε στη συνέχεια και τα υπόλοιπα υλικά και στο τέλος το αλεύρι και πλάθουμε.
Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για μισή ώρα.
Μετά ανοίγουμε τρία φύλλα με τον πλάστη και τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένα ταψιά.
Χτυπάμε στο σέικερ χυμό ντομάτας, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και αλείφουμε τη ζύμη μας.
Προσθέτουμε ό,τι θέλουμε από πάνω (ζαμπόν, κασέρι, μανιτάρια κ.τ.λ.).
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει το ζυμάρι.