Υλικά
2 κ.σ. sake
2 κ.σ. mirin
2 κ.σ. λευκό miso
1½ κ.σ. ζάχαρη
2 φιλέτα λευκού ψαριού (200-250 γρ.)
βολβός daikon ψιλοτριμμένος, κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
σάλτσα σόγιας
stir-fried λαχανικά και/ή λευκό ρύζι για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Για να φτιάξεις τη μαρινάδα, βάλε σε ένα μικρό σκεύος το sake και το mirin και άφησέ τα να πάρουν βράση σε μέτρια θερμοκρασία.
Χαμήλωσε τη φωτιά και πρόσθεσε το miso και ανακάτεψε μέχρι να διαλυθεί εντελώς.
Πρόσθεσε τη ζάχαρη και απόσυρε το σκεύος από τη φωτιά.
Άφησέ το να κρυώσει εντελώς. Κάλυψε και τις δύο πλευρές των φιλέτων με τη μαρινάδα. Σκέπασέ τα και άφησέ τα στο ψυγείο για τουλάχιστον 1
ώρα.
Προθέρμανε το φούρνο στους 200°C. Σκούπισε ταμποναριστά τα ψάρια αν έχουν πολλή μαρινάδα.
Ψήσε για 10-15 λεπτά ή μέχρι να γίνουν και να σπάνε σε "νιφάδες" όταν τα πιέζεις με το πιρούνι. Μπορείς να ανάψεις το γκριλ για να καραμελωθεί το ψάρι.
Όταν πάρει χρυσαφί χρώμα, βγάλ’ το από το φούρνο. Σέρβιρε με το τριμμένο daikon, το κρεμμύδι, τη σόγια, τα λαχανικά και το λευκό ρύζι.