Υλικά
Για τη γέμιση
κρέας από δύο ψημένα μπούτια κοτόπουλου, κομμένο σε πολύ μικρά κομμάτια
1 κ.σ. soy sauce
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
1/2 φλ. μαγειρεμένο ρύζι
2 κ.σ. κέτσαπ
Για τη σάλτσα
1 κ.σ. Worcestershire sauce
2 κ.σ. κέτσαπ
2 κ.σ. σάλτσα Tonkatsu (θα τη βρεις σε ασιατικά delicatessen)
1 κ.σ. μέλι
Για την ομελέτα
3 μεγάλα αυγά
2 κ.σ. γάλα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1-2 φέτες τσένταρ, σε μικρά κομμάτια
Εκτέλεση
Για τη γέμιση: Ρίχνεις σε ένα μπολ τη soy sauce και το κοτόπουλο και το αφήνεις να μαριναριστεί, όσο ετοιμάζεις τα υπόλοιπα.
Ζεσταίνεις το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τσιγαρίζεις τα κρεμμύδια.
Προσθέτεις το κοτόπουλο και μαγειρεύεις ελαφρώς για λίγα λεπτά.
Στη συνέχεια βάζεις το ρύζι και το αναμιγνύεις με τα υπόλοιπα συστατικά.
Ρίχνεις στο μείγμα και το κέτσαπ και, αν επιθυμείς, έξτρα soy sauce.
Αφαιρείς από τη φωτιά και κρατάς σκεπασμένο το μείγμα όσο φτιάχνεις την ομελέτα.
Για τη σάλτσα:Όλα τα υλικά μπαίνουν σε ένα μικρό κατσαρολάκι.
Ζεσταίνεις σε μέτρια φωτιά και χαμηλώνεις έπειτα από λίγο την ένταση. Η υφή της θα πρέπει να είναι πιο λεπτή από μία κλασική σάλτσα. Κράτησέ τη ζεστή μέχρι να γαρνίρεις.
Για την ομελέτα:Χτυπάς τα αυγά και το γάλα σε ένα μικρό μπολ.
Ζεσταίνεις το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι.
Όταν το λάδι είναι ζεστό, ρίχνεις σε αυτό το μείγμα με τα αυγά και το γάλα και χαμηλώνεις τη φωτιά ώστε να ομογενοποιηθεί και να πυκνώσει.
Μόλις ετοιμαστεί η ομελέτα, ρίχνεις σε αυτή το μείγμα του ρυζιού και το τσένταρ.
Χρησιμοποιώντας μία σπάτουλα, κλείνεις τις άκρες ώστε να σκεπαστεί το ρύζι.
Μεταφέρεις προσεκτικά την ομελέτα σε ένα πιάτο και την διαμορφώνεις σε οβάλ σχήμα. Ρίχνεις μπόλικη σάλτσα και απολαμβάνεις.