Υλικά
Υλικά για 6 άτομα
6 φέτες σολομού (ή φιλέτα) χωρίς πέτσα
750 γρ. μπρόκολο
6 κουταλιές της σούπας βούτυρο
150 γρ. κρέμα γάλακτος
100 ml λευκό κρασί
80 γρ. ροκφόρ λιωμένο με πιρούνι
5 κουταλιές της σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
ξύσμα ενός λεμονιού
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Αλείφετε 6 κομμάτια αλουμινόχαρτο με λίγο βούτυρο. Πλένετε, στραγγίζετε και στεγνώνετε τα φιλέτα ή τις φέτες του ψαριού.
Τα τοποθετείτε πάνω στα αλουμινόχαρτα και τα περιχύνετε με λίγο ακόμα βούτυρο.
Κλείνετε τα αλουμινόχαρτα και ψήνετε τα φιλέτα για 35’.
Κατόπιν ανοίγετε προσεκτικά τα αλουμινόχαρτα και ρίχνετε το ζουμί σε μικρό κατσαρολάκι.
Προσθέτετε το κρεμμύδι και το αχνίζετε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα και το ροκφόρ και δένετε τη σάλτσα αυτή σε χαμηλή φωτιά.
Ζεματίζετε το μπρόκολο για 5’-6’ και το στραγγίζετε. Το περιχύνετε με το υπόλοιπο βούτυρο λιωμένο.
Σερβίρετε τα φιλέτα του ψαριού με το σοταρισμένο μπρόκολο και περιχύνετε με τη σάλτσα.