Follow us

Ψωμί Σπιτικό

Η συνταγή για το πιο νόστιμο σπιτικό ψωμί.

ΣΠΙΤΙΚΟ ΨΩΜΙ

Υλικά

Υλικά για ένα μεγάλο καρβέλι

1 κιλό αλεύρι (ίσως χρειαστεί και καμιά 200αριά γρ. παραπάνω)

2 κουτ. σούπας λάδι

1 κουτ. σ. αλάτι και 1 ζάχαρη

1 μικρό εβαπορέ γάλα αδιάλυτο

2 ποτήρια νερό χλιαρό

2 φακελάκια ξερή μαγιά

Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη ρίχνουμε όλα τα υλικά και τη μαγιά αφού την έχουμε πρώτα διαλύσει σε λίγο από το χλιαρό νερό.

Ζυμώνουμε το ψωμάκι έως ότου να μην κολλάει στα χέρια μας και πλάθοντάς το να σχηματίζεται ένα στρογγυλό ή μακρόστενο καρβέλι.

Το βάζουμε σε ένα μεγάλο ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στο πιο χαμηλό σημείο του φούρνου στους 110 βαθμούς. (Το ψήνουμε με τις αντιστάσεις, όχι στο αερόθερμο). Εκεί μένει για 1 ώρα χωρίς να ανοίξουμε το φούρνο.

Μόλις περάσει η ώρα γυρίζουμε το θερμοστάτη στους 180 βαθμούς και το αφήνουμε για 1 ώρα και μισή ακόμη.

Επίσης...

Ψωµί Ζυµωτό

Η συνταγή για ζυμωτό ψωμί.

Ψωµί Σπιτικό Πολύσπορο

Η συνταγή για σπιτικό πολύσπορο ψωμί.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Ψωµί µε Μαγιά

Η συνταγή για ψωμί με μαγιά.

Ψωµί µε Μέλι και Μπίρα

Πώς θα φτιάξεις ψωμί με μέλι και μπίρα.

Ψωµί Σπιτικό

Η συνταγή για το πιο εύκολο σπιτικό ψωμί.

Ψωµί Χωριάτικο

Η συνταγή για χωριάτικο ψωμί.

Κιµαδοφέτες

Η συνταγή για κιμαδόφετες.

Λιόψωµο Μάνης

Η συνταγή για λιόψωμο Μάνης.

Λαγάνα της Καθαρής Δευτέρας

Η συνταγή για λαγάνα της Καθαρής Δευτέρας.

Γρήγορο Σταφιδόψωμο

Πώς θα φτιάξεις ένα νόστιμο και γρήγορο σταφιδόψωμο.

"Πίτσα" με Ψωμί, Ντομάτα και Μανούρι

Ένας απίστευτος συνδυασμός από ωμή και ψημένη ντομάτα, τηγανητό σκόρδο και μανούρι πάνω σε μια τραγανή βάση από ψημένο μπαγιάτικο ψωμί.

Πίτσα χωρίς Ενοχές

Αν δοκιμάσετε τη νοστιμιά τους, μπορεί και να απαρνηθείτε για πάντα την κανονική πίτσα.