Υλικά
4 κούπες αλεύρι
2 φακελάκια ξηρή μαγιά ή έναν μεγάλο κύβο (42 γρ.) φρέσκιας μαγιάς
1 κούπα γάλα
1 κουταλάκι αλάτι
3 κουταλάκια ζάχαρη
1 κούπα ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα
1 κουταλάκι βασιλικό ή ρίγανη
Εκτέλεση
Σε μια βαθιά λεκάνη βάζουμε το αλεύρι μας και κάνουμε μια λακουβίτσα στη μέση του. Εκεί ρίχνουμε το αλάτι.
Ζεσταίνουμε ελαφρά το γάλα και μέσα του διαλύουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη.
Ανακατεύουμε καλά και τα προσθέτουμε στο αλεύρι.
Ζυμώνουμε ελαφρά και προσθέτουμε το βασιλικό ή τη ρίγανη και τις ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες.
Σκεπάζουμε τη λεκάνη με διαφανή μεμβράνη και αφήνουμε την ζύμη να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
Στη συνέχεια πλάθουμε ατομικά ψωμάκια και τα αφήνουμε σε αντικολλητικό χαρτί, σκεπασμένα με μια νωπή πετσέτα να φουσκώσουν.
Ψήνουμε στους 175 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.