Υλικά
2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό
2 φλ. τσαγιού σπορέλαιο (όχι πολύ γεμάτα)
2 κ. γ. μπέικιν πάουντερ
2 κύβους μαγιά
4 αυγά
αλεύρι όσο πάρει για να γίνει μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη
500 γρ. τυρί
2 κρόκοι αυγών αραιωμένοι με λίγο νερό για την επάλειψη
σουσάμι
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά. Ανακατεύουμε με τα χέρια μας όλα τα υλικά εκτός από το τυρί.
Αφήνουμε μισή ώρα τη ζύμη να ξεκουραστεί.
Ανοιγούμε είτε στο χέρι μας ή με τον πλάστη ένα κομμάτι ζύμης σε σχήμα στρόγγυλο.
Πατάμε με ένα ποτήρι για να έχουμε ομοιογενές σχήμα.
Βάζουμε μέσα λίγη γέμιση και το κλείνουμε σε μισοφέγγαρο.
Αραδιάζουμε τα μπουρεκάκια σε ταψί στο οποίο βάλαμε λαδόκολλα και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για μισή ώρα ή μέχρι να πάρουν χρώμα στους 180 βαθμούς.