Υλικά
1 κιλό χταπόδι
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
1/2 ματσάκι μαϊντανό
500 γρ. μπαγιάτικο ψωμί
1 κουτάλι της σούπας ρίγανη
λίγο αλευράκι
ελαιόλαδο για το τηγάνι
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Αλέθουμε στο μπλέντερ το χταπόδι -αν κάνουμε τη συνταγή με καλαμαράκια πρέπει να ’ναι φρέσκα για να δώσουν νοστιμιά στα κεφτεδάκια μας.
Εν συνεχεία βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ.
Βρέχουμε και στραγγίζουμε το ψωμάκι μας και το ζυμώνουμε με τα άλλα υλικά μας, προσθέτοντας 3-4 κουταλιές αλεύρι ώστε να σφίξει το μίγμα μας και να μπορεί να πλάθεται σε κεφτεδάκια.
Τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο.