Υλικά
1 κομμάτι φιλέτο μπακαλιάρου (περίπου 125 γρ.)
1 ποτήρι λευκό κρασί (με πόδι)
5-6 κάπαρες
ελαιόλαδο
μουστάρδα
1 λεμόνι
αλατοπίπερο
Εκτέλεση
Βάζουμε ένα τηγάνι να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε λάδι, σε ποσότητα ανάλογη με τις προτιμήσεις μας.
Τοποθετούμε το φιλέτο με τη μεριά της πέτσας στον πάτο.
Ρίχνουμε και τις κάπαρες. Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί.
Χαμηλώνουμε ακόμη περισσότερο τη φωτιά και σοτάρουμε τον μπακαλιάρο για 5-6 λεπτά, αναποδογυρίζοντάς τον (δεν χρειάζεται περισσότερο μαγείρεμα μια και έχει ήδη "ψηθεί" από το αλάτι).
Τον βγάζουμε και τον κρατάμε.
Δυναμώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε όση μουστάρδα (και όποιου βαθμού καυτερότητας) θέλουμε.
Προσθέτουμε το χυμό από ½ - 1 λεμόνι.
Αφήνουμε να πήξει λίγο η σάλτσα, οπότε και τη σερβίρουμε πάνω από τον μπακαλιάρο.
Αν τη θέλουμε πιο πηκτή προσθέτουμε μια κουταλιά του γλυκού βούτυρο ή μια κουταλιά αλεύρι (προσέχοντας μόνο να μη σβολιάσει).