Υλικά
350 γρ. πικάντικο λουκάνικο (όχι με άλλα μυρωδικά)
4 αβγά
1 αβγό χτυπημένο
50-60 γρ. ψίχουλα ψωμιού
αλεύρι
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
1 κ.γ. ρίγανη
σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Βάζουμε σε τρία ξεχωριστά μπολάκια το χτυπημένο αβγό, το αλεύρι και τα ψίχουλα.
Βράζουμε τα αβγά όπως τα θέλουμε (4-5 λεπτά για μελάτα, 9 λεπτά για σφιχτά – ο χρόνος μετράει από τη στιγμή που αρχίζει το νερό να βράζει). Τα κρυώνουμε σε νερό με παγάκια και τα καθαρίζουμε. Τα βάζουμε στο αλεύρι να πάρουν μια στρώση παντού.
Χαράζουμε τα λουκάνικα, αφαιρούμε το εσωτερικό τους και πετάμε το έντερο που τα περιβάλλει. Βάζουμε το κρέας σε ένα μπολ, προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τη ρίγανη και το μαλάσσουμε σαν να είναι κιμάς. Το χωρίζουμε σε τέσσερα κομμάτια. Παίρνουμε το ένα, το πιέζουμε να πλατύνει και να λεπτύνει, τοποθετούμε στο κέντρο ένα αβγό και προσπαθούμε να το περιβάλλουμε με το κρέας. Φτιάχνουμε το σχήμα του ώστε να είναι ωραίο. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα αβγά.
Ρίχνουμε μπόλικο λάδι σε μια φριτέζα (ή σε κατσαρόλα) να ζεσταθεί.
Παίρνουμε τώρα το κάθε αβγό και το περνάμε με τη σειρά από το αλεύρι, το χτυπημένο αβγό και τα ψίχουλα, προσπαθώντας το κάθε στρώμα να το καλύπτει πλήρως.
Μόλις το λάδι κάψει, τα ρίχνουμε ένα ένα (τηγανίζεται το ένα και μετά ρίχνουμε το άλλο), αφήνουμε για 3-4 λεπτά και τα γυρίζουμε.
Όταν πάρουν ένα ωραίο καφέ χρώμα, τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας για να ρουφήξει το λάδι. Σερβίρουν 4 άτομα ως ορεκτικό ή 2 ως κυρίως πιάτο.