Υλικά
1,2 κιλό κιμάς (1 κιλό μοσχάρι από την κοιλιά και 200 γρ. χοιρινή παντσέτα)
1 κ.σ. Worcestershire sauce
1 κ.γ. αλάτι
1 πρέζα πιπέρι
Εκτέλεση
Τα αμερικανικά burgers είναι φτιαγμένα από 100% μοσχάρι, όμως τα περισσότερα μοσχάρια στην Ελλάδα δεν έχουν το σωστό marbling (ενδομυϊκό λίπος). Οπότε, ο κανόνας για ένα ζουμερό burger είναι 80% κρέας με 20% λίπος.
Ενώνουμε τους δύο κιμάδες και ανοίγουμε ένα λάκκο στο κέντρο.
Εκεί ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε αρκετά, ώστε να διασκορπιστούν.
Βάζουμε τον κιμά στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα, ώστε να σφίξει.
Τον βγάζουμε και πλάθουμε τα ham dogs: Μπορούμε να τα σχηματίσουμε, αρκεί να ρίξουμε την ποσότητα καθενός στη μέση ενός φύλλου αλουμινόχαρτου, να το σκεπάσουμε και να αρχίσουμε να πλάθουμε. Χρειάζεται μόνο προσοχή να μη βγει πολύ λεπτό ή πολύ χοντρό. Δυόμιση εκατοστά διάμετρος είναι το σωστό μέγεθος, για να βγει ζουμερό μετά το ψήσιμο.
Εννοείται πως για τη συνέχεια θα χρειαστούμε τα κατάλληλα ψωμάκια, σος και άλλα υλικά της αρεσκείας μας.