Υλικά
6 μεγάλα αβγά
1 φλ. cottage cheese
1 πλήρες γιαούρτι
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ. baking powder
1/2 κ.γ. αλάτι kosher
βούτυρο
Εκτέλεση
Τοποθετείς όλα τα υλικά στο μπλέντερ, εκτός από το βούτυρο, και ανακατεύεις σε υψηλή ταχύτητα για περίπου 20''.
Καθαρίζεις τα τοιχώματα και ανακατεύεις για ακόμη 10''.
Αδειάζεις το μείγμα σε ένα μπολ και είτε το χρησιμοποιείς αμέσως είτε το αφήνεις, καλυμμένο, στο ψυγείο για όλο το βράδυ. Αν επιλέξεις το δεύτερο, ανακάτεψε καλά πριν τη χρήση.
Τοποθετείς ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, προσθέτεις λίγο βούτυρο και όταν αυτό λιώσει, ρίχνεις τα κομμάτια της ζύμης στο μέγεθος που επιθυμείς, σχηματίζοντας τα pancakes. Χρειάζονται 20-30'' ανά πλευρά για να μαγειρευτούν.
Συνεχίζεις να κάνεις το ίδιο και με την υπόλοιπη ζύμη, προσθέτοντας λίγο ακόμη βούτυρο αν αυτό κριθεί απαραίτητο.
Ιδανικά, τρως αμέσως.