Υλικά
Για τα κεφτεδάκια:
500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
250 γρ. χοιρινός κιμάς
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 λιωμένη σκελίδα σκόρδο
100 γρ. ψίχα ψωμιού τριμμένη
1 αυγό
6 κ.σ. γάλα
αλάτι
πιπέρι
Για τη σάλτσα:
40 γρ. βούτυρο
40 γρ. αλεύρι
150 ml ζωμός λαχανικών
150 ml ζωμός βοδινού
150 ml κρέμα γάλακτος
2 κ.γ. soy sauce
1 κ.γ. μουστάρδα Dijon
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βάζεις τον μοσχαρίσιο και τον χοιρινό κιμά σε ένα μπολ και ξεκινάς να ζυμώνεις.
Στη συνέχεια, προσθέτεις το κρεμμύδι, το σκόρδο, την ψίχα ψωμιού, το αυγό και ανακατεύεις όλα τα υλικά. Προσθέτεις το γάλα και αλατοπίπερο.
Σχηματίζεις μικρές σφαίρες με τον κιμά και αφού ολοκληρωθεί το πλάσιμο, βάζεις τα κεφτεδάκια σε ένα καθαρό πιάτο.
Το καλύπτεις και το αφήνεις στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες, σε μία διαδικασία που θα βοηθήσει στο να διατηρηθεί το σχήμα κατά το ψήσιμο.
Τοποθετείς τα κεφτεδάκια σε ένα τηγάνι με ζεστό λάδι, σε μέτρια φωτιά, και τα γυρνάς μέχρι να ροδίσουν από κάθε πλευρά. Αφού συμβεί αυτό, τα μεταφέρεις σε αντικολλητικό ταψί, τα καλύπτεις και τα ψήνεις για περίπου μισή ώρα στους 180ºC
Έπειτα, προχωράς με τη σάλτσα. Λιώνεις το βούτυρο σε ένα μικρό τηγάνι, προσθέτεις το αλεύρι και ανακατεύεις για 2'. Βάζεις τους ζωμούς βοδινού και λαχανικών και εξακολουθείς να ανακατεύεις.
Έπειτα, προσθέτεις την κρέμα γάλακτος, τη soy sauce και τη μουστάρδα Dijon.
Ανακατεύεις μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να δέσει η σάλτσα.
Έχοντας κάνει όλα τα παραπάνω βήματα, σερβίρεις μαζί με τηγανητές πατάτες.