Follow us

Ψάρι στο Φούρνο

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο ψάρι στο φούρνο.

ΨΑΡΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Υλικά

1 κιλό ψάρι της αρεσκείας σας σε φέτες

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1/2 φλιτζάνι τσαγιού λάδι

3 ντομάτες

1/2 φλιτζ. τσαγιού κρασί άσπρο

1/2 φλιτζ. τσαγιού ελιές, χωρίς κουκούτσια

1 κ.σ. κάπαρη

2 κ.σ. κουκουνάρι

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε τις φέτες ψαριού σε ένα ταψί.

Ζεσταίνουμε λάδι σε μια κατσαρόλα ή σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι.

Προσθέτουμε στο λάδι τις ντομάτες, αφού τις ξεφλουδίσουμε και τις ψιλοκόψουμε, το κρασί, το αλάτι και το πιπέρι.

Βράζουμε τη σάλτσα σε δυνατή φωτιά για 25 λεπτά περίπου.

Σε μια άλλη κατσαρόλα σκεπάζουμε τις ελιές με κρύο νερό.

Τις βράζουμε για 5 λεπτά και τις στραγγίζουμε. Τις ελιές τις τοποθετούμε γύρω από το ψάρι.

Πάνω από το ψάρι ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας και το κουκουνάρι και πασπαλίζουμε με πιπέρι.

Ψήνουμε το ψάρι σε μέτριο φούρνο για μισή ώρα περίπου.

Επίσης...

Δοκιμάστε αυτές τις νόστιμες συνταγές με γαρίδες

Δείτε εντός 3 νόστιμες και εύκολες συνταγές με το αγαπημένο θαλασσινό.

Δοκίμασε αυτές τις τρεις συνταγές με σολομό

Το αγαπημένο ψάρι σε τρεις ιδιαίτερες εκδοχές.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 συνταγές για υπέροχες σουπιές

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές με σουπιές.

3 συνταγές με μπακαλιάρο

Εντός θα βρεις τη συνταγή για τον αγαπημένο μπακαλιάρο σκορδαλιά αλλά κι ακόμη δύο νόστιμες προτάσεις.

3 συνταγές με καβούρι

Τολμήστε τις τρεις πρωτότυπες συνταγές που θα βρείτε εντός.

3 εύκολες συνταγές για ωραίο γαύρο

Μαρινάτος, στον φούρνο ή πλακί; Η επιλογή είναι δική σας.

3 συνταγές για σούπερ καλαμαράκια

Δείτε εντός τρεις νόστιμες και εύκολες συνταγές.

Για τους λάτρεις του τόνου

Πλάι σε σπαγγέτι ή κοχυλάκια ή και μέσα σε πιτάκι, ο τόνος είναι πάντα μια ωραία προσθήκη στη διατροφή μας.

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.