Υλικά
2 φύλλα σφολιάτας
1 κονσέρβα τόνο σε λάδι ελιάς
150 γρ. ελιές μαύρες
1 σκελίδα σκόρδου
2 κ.σ. κάπαρη
2 αυγά
ρίγανη
λάδι ελιάς
αλάτι
πιπέρι
1 κιλό ντομάτες ξεφλουδισμένες
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε στο τηγάνι 3-4 κουταλιές λάδι ελιάς και προσθέτουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες χωρίς τους σπόρους, το σκόρδο ψιλοκομμένο, την κάπαρη, τον τόνο, τις ελιές ψιλοκομμένες χωρίς τα κουκούτσια και λίγο πιπέρι.
Ανακατεύουμε με πιρούνι τα υλικά και τα αφήνουμε να βράσουν σε δυνατή φωτιά για 10 λεπτά.
Στρώνουμε ένα ταψάκι στρογγυλό με το ένα φύλλο σφολιάτας καλύπτοντας και τα πλαϊνά τοιχώματα.
Στο μείγμα τόνου και ντομάτας προσθέτουμε τα 2 αυγά και ανακατεύουμε το μείγμα αυτό (που δεν πρέπει να έχει πολλά υγρά).
Ρίχνουμε αυτό το μείγμα πάνω στο φύλλο και το καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας, ενώνοντας το πάνω φύλλο με το κάτω.
Κάνουμε στο κέντρο μια τρύπα με το μαχαίρι για να φεύγουν οι ατμοί.
Ψήνουμε για περίπου 30-35 λεπτά στους 180 βαθμούς.