
Υλικά
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
3 μεγάλα κρεμμύδια
1 ποτήρι του κρασιού μαυροδάφνη
1 ξυλάκι κανέλα
2 αυγά
1 κούπα τριμμένο κεφαλοτύρι
1/2 φλ. του καφέ σιμιγδάλι
λάδι
Για το φύλλο:
4 κούπες αλεύρι κίτρινο
1 φλ. του καφέ ελαιόλαδο
1 κ.γλ. αλάτι
1 κ.γλ. ξίδι
1 1/3 κούπα νερό
λάδι για το άλειμμα των φύλλων
Εκτέλεση
Σοτάρουμε στο λάδι τα κρεμμύδια.
Προσθέτουμε τον κιμά ανακατεύουμε καλά και διαρκώς μέχρι να γίνει ο κιμάς σπυρωτός.
Προσθέτουμε την κανέλα και το κρασί. Κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε να εξατμιστεί το κρασί.
Προσθέτουμε το ανάλογο νερό, όχι πολύ, ένα ποτήρι του νερού και αφήνουμε να βράσει.
Όταν είναι έτοιμος, προσθέτουμε και τα αυγά με τα τυριά αφού τα έχουμε ανακατέψει μεταξύ τους, τα αφήνουμε στην άκρη. Ζυμώνουμε τα υλικά για το φύλλο και αφήνουμε λίγο τη ζύμη να ξεκουραστεί.
Πλάθουμε 15 μικρά μπαλάκια. 3 μπαλάκια απλωμένα και ενωμένα μεταξύ τους μας δίνουν ένα φύλλο. Έτσι ανοίγουμε 5 φύλλα. Σε λαδωμένο ταψί βάζουμε 2 φύλλα κάτω και μεταξύ αυτών λάδι.
Προσθέτουμε από πάνω τη μισή δόση του κιμά, μετά 1 φύλλο και τον υπόλοιπο κιμά, από πάνω τα άλλα δύο φύλλα.
Λαδώνουμε πολύ καλά, χαράζουμε σε κομμάτια και ραντίζουμε με νερό.
Ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στην τελευταία θέση για μισή ώρα και άλλη μισή στη μεσαία θέση με αντιστάσεις πάνω-κάτω στους 200 βαθμούς.
Χρειάζεται αυτό το χρόνο ψησίματος για να μην είναι ωμό το φύλλο που έχουμε βάλει στη μέση.