Υλικά
1/2 κιλό καλαμαράκια πλυμένα, καθαρισμένα
4-5 κολοκυθάκια μέτρια κομμένα σε τετράγωνα κομμάτια
2 ώριμες ντομάτες τριμμένες
1 ποτηράκι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί
1 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι Καρολίνα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
κόλιανδρο σκόνη
αλάτι
2/3 φλ. ελαιόλαδο
μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα που έχουμε βάλει το ελαιόλαδο να ζεσταθεί, ρίχνουμε τα κολοκυθάκια και τα γυρίζουμε για 5-6 λεπτά.
Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε στην άκρη.
Στο ίδιο λάδι, ρίχνουμε το κρεμμύδι να μαραθεί λίγο και στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο.
Μετά από 2 λεπτά, ρίχνουμε τα καλαμαράκια, τα γυρίζουμε κι αυτά λίγο και σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε τη ντομάτα, το κόλιανδρο, αλάτι και 1 ποτήρι νερό και αφήνουμε τα καλαμαράκια να βράσουν σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.
Όταν είναι έτοιμα τα καλαμαράκια, ρίχνουμε το ρύζι να βράσει.
Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό. Λίγο πριν ολοκληρωθεί το βράσιμο του ρυζιού, προσθέτουμε τα κολοκυθάκια που πρέπει να κρατάνε και να μην παραβράσουν.
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας κάθε πιάτο με λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Τρώγεται χλιαρό ή κρύο.