Υλικά
1 κιλό μπακαλιάρο ξαλμυρισμένο, σε μερίδες
6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
½ κ.σ. ροζ πιπέρι
1 συσκευασία κονκασέ περασμένο από το μούλτι
¾ φλιτζ. ελαιόλαδο
1½ φλιτζ. μοσχάτο γλυκό κρασί (σαμιώτικο ή λημνιό)
1 μικρό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο (ή μαϊντανό ή ρίγανη, ξερή ή φρέσκια)
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε χαμηλή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια με το σκόρδο για πολύ λίγο, μέχρι να μαραθούν ελάχιστα.
Σβήνουμε με το κρασί, το αφήνουμε ένα λεπτό να εξατμιστεί και μετά προσθέτουμε τις ντομάτες, αλατοπιπερώνουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Μαγειρεύουμε τη σάλτσα για 20' περίπου, μέχρι να απορροφήσει όλα τα υγρά της.
Βάζουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου στο τηγάνι, με ένα κουτάλι τα περιχύνουμε με τη σάλτσα και σκεπάζουμε με καπάκι. Ανάλογα με το πόσο χοντρά είναι τα κομμάτια, μαγειρεύουμε για 3' με 5'.
Πασπαλίζουμε με τον άνηθο και το ροζ πιπέρι και σερβίρουμε!
Tip
Πολύ νόστιμο γίνεται και το έτοιμο ξαλμυρισμένο κατεψυγμένο φιλέτο μπακαλιάρου. Μια φλούδα πορτοκάλι στη σάλτσα δίνει υπέροχο άρωμα και ταιριάζει με την ελαφριά γλύκα του κρασιού.