Υλικά
1 κιλό μπακαλιάρο ξαλμυρισμένο και κομμένο σε μικρές μερίδες
1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
1 ματσάκι σέλινο χοντροκομμένο
3 πατάτες χοντροκομμένες
2 καρότα σε μεγάλες ροδέλες
2 πιπεριές Φλωρίνης σε μεγάλα καρέ
1 μεγάλη ντομάτα κομμένη στα τέσσερα
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 σφηνάκι ούζο
1 κ.γλ. κουρκουμά
¾ φλιτζ. ελαιόλαδο
χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σέλινο, τις πατάτες, τα καρότα και τις πιπεριές μέχρι να γυαλίσουν και να μαραθούν.
Σβήνουμε με το ούζο και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
Προσθέτουμε τον κουρκουμά και την ντομάτα και σκεπάζουμε με νερό, περίπου 1½ λίτρο.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
Σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, αλλά χωρίς να λιώσουν.
Προσθέτουμε μετά τον μπακαλιάρο και μαγειρεύουμε για 10'.
Προσθέτουμε τον μαϊντανό, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού μαζί με άφθονο πιπέρι και σερβίρουμε!
Tip
Αν δεν μας αρέσει, αντικαθιστούμε το ούζο με 1 ποτηράκι κρασί. Αν θέλουμε τη σούπα χυλωμένη, λιώνουμε μερικές από τις πατάτες, τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και βράζουμε για 1' σε πολύ δυνατή φωτιά.