Follow us

Μπακαλιάρος με Πορτοκαλένια Παντζάρια και Σκορδαλιά με Σαφράν

Ένας εύκολος τρόπος να δεις λίγο αλλιώς έναν κλασικό μπακαλιάρο σκορδαλιά. Η φινετσάτη, αρωματική και πολύ ελαφριά σκορδαλιά είναι εμπνευσμένη από τη γαλλική σάλτσα αγιολί.

ΜΠΑΚΑΛΑΡΙΟΣ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ ΚΑΙ ΣΑΦΡΑΝ

Υλικά

1 κιλό μπακαλιάρο σε φέτες

1 κιλό βρασμένα παντζάρια κομμένα σε χοντρές ροδέλες

χυμό από 1 πορτοκάλι

1 κ.γλ. φρέσκο τριμμένο τζίντζερ

4 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. βούτυρο

αλάτι

Για τη σκορδαλιά

2 μέτριες ψητές ή βραστές πατάτες, ζεστές

2 κρόκους αβγών

2 σκελίδες σκόρδο

½ κ.γλ. ίνες σαφράν διαλυμένες σε ½ ποτήρι ζεστό νερό

4 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε τη σκορδαλιά: Σε ένα μπολ λιώνουμε την πατάτα με το πιρούνι, προσθέτουμε λίγο λίγο το σαφράν με το νερό του, το σκόρδο, τους κρόκους, αλάτι και πιπέρι.

Ρίχνουμε λίγο λίγο το λάδι, όπως στη μαγιονέζα, και ταυτόχρονα ανακατεύουμε με τον αβγοδάρτη, μέχρι να πάρουμε μια σάλτσα με την υφή της μαγιονέζας. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο παραπάνω νερό ή ελαιόλαδο.

Ετοιμάζουμε και τα παντζάρια: Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα παντζάρια και από τις δύο πλευρές σε δυνατή φωτιά για 1' περίπου.

Προσθέτουμε το τζίντζερ, σβήνουμε με το πορτοκάλι, αλατίζουμε και ρίχνουμε το βούτυρο.

Μόλις η σάλτσα δέσει, τα κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Φτιάχνουμε τέλος το ψάρι: Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και αφού κάψει βάζουμε τον μπακαλιάρο με την πέτσα προς τα κάτω.

Κατεβάζουμε τη φωτιά στο μέτριο και τον σοτάρουμε από όλες τις πλευρές.

Για να γίνει ζουμερός και τρυφερός, πρέπει να προσέξουμε να μην τον παραψήσουμε.

Μόλις ασπρίσει, σημαίνει πως έχει ψηθεί.

Στο πιάτο σερβίρουμε τη σκορδαλιά, το ψάρι και πλάι τα παντζάρια και περιχύνουμε με τη σάλτσα των παντζαριών.

Tip

Ο μπακαλιάρος εδώ μπορεί να είναι ξαλμυρισμένο φιλέτο ή φρέσκος ή κατεψυγμένο φιλέτο. Η ίδια συνταγή όμως γίνεται και με οποιοδήποτε ψάρι σε φέτα.

Επίσης...

Δοκίμασε αυτές τις τρεις συνταγές με σολομό

Το αγαπημένο ψάρι σε τρεις ιδιαίτερες εκδοχές.

3 συνταγές για υπέροχες σουπιές

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές με σουπιές.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 συνταγές με μπακαλιάρο

Εντός θα βρεις τη συνταγή για τον αγαπημένο μπακαλιάρο σκορδαλιά αλλά κι ακόμη δύο νόστιμες προτάσεις.

3 συνταγές με καβούρι

Τολμήστε τις τρεις πρωτότυπες συνταγές που θα βρείτε εντός.

3 εύκολες συνταγές για ωραίο γαύρο

Μαρινάτος, στον φούρνο ή πλακί; Η επιλογή είναι δική σας.

3 συνταγές για σούπερ καλαμαράκια

Δείτε εντός τρεις νόστιμες και εύκολες συνταγές.

3 συνταγές για τους λάτρεις του τόνου

Πλάι σε σπαγγέτι ή κοχυλάκια ή και μέσα σε πιτάκι, ο τόνος είναι πάντα μια ωραία προσθήκη στη διατροφή μας.

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.