Υλικά
1½ φλιτζ. νερό & γάλα, μισό μισό
1 συσκευασία ξηρή μαγιά
3 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2½ φλιτζ. αλεύρι ολικής
1 κ.γλ. ζάχαρη
1 κ.γλ. αλάτι
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
1 φλιτζ. μαύρες σταφίδες
½ φλιτζ. ψιλοκομμένα καρύδια
½ κ.γλ. κανέλα
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τη μαγιά και το μίγμα νερού-γάλακτος και τη διαλύουμε με το χέρι μας.
Προσθέτουμε τα δύο αλεύρια, τη ζάχαρη, την κανέλα, το αλάτι και το ελαιόλαδο.
Ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη που να κολλάει στα χέρια μας.
Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 2 ώρες περίπου να διπλασιαστεί σε όγκο.
Την απλώνουμε μετά σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και προσθέτουμε τις σταφίδες και τα καρύδια.
Διπλώνουμε και ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Στρώνουμε με χαρτί ψησίματος το ρηχό ταψί του φούρνου, πλάθουμε ατομικά σταφιδοψωμάκια, τα βάζουμε στον σβηστό φούρνο και τα αφήνουμε να διπλασιαστούν σε όγκο.
Ζεσταίνουμε στη συνέχεια τον φούρνο στους 180°C και τα ψήνουμε για 1 ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσουν.
Tip
Μπορούμε να βάλουμε και ξανθές σταφίδες, αλλά θα γίνουν πιο γλυκά. Αντί για καρύδι, βάζουμε αμύγδαλο ή φουντούκι.