Υλικά
Για τη ζύμη
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
½ κ.γλ. ζάχαρη
1 κ.γλ. αλάτι
200 γρ. χλιαρό γάλα
125 γρ. βούτυρο αγελάδος, μαλακό
1 κ.γλ. ξίδι
Για τη γέμιση
1 πακέτο μοτσαρέλα τριμμένη
1 πακέτο σαλάμι σε φετάκια ψιλοκομμένο
150 γρ. βούτυρο αγελάδος λιωμένο
σάλτσα ντομάτας
μίγμα από φρέσκα ψιλοκομμένα μυρωδικά (ρίγανη, δεντρολίβανο, φρέσκο βασιλικό)
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης και ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να ενωθούν.
Μεταφέρουμε τη ζύμη στον πάγκο μας, που τον έχουμε πασπαλίσει με αλεύρι, και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια μαλακή ζύμη, που δεν θα κολλάει.
Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί ½ ώρα.
Σε αλευρωμένο πάγκο ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη σε χοντρό φύλλο. Το κόβουμε σε μεγάλα τετράγωνα.
Απλώνουμε με το πίσω μέρος του κουταλιού λίγη σάλτσα ντομάτας στην επιφάνεια της ζύμης (1 κ.γλ. είναι αρκετό).
Βάζουμε το τυρί και το σαλάμι. Κλείνουμε σε πακετάκια και τα τοποθετούμε στο ταψί.
Τα αλείφουμε με το βούτυρο και τα καλύπτουμε με τα μυρωδικά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στο πιο δυνατό, ανάβοντας και το γκριλ, που θα το σβήσουμε μόλις βάλουμε τα πιτσάκια στον φούρνο.
Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει η ζύμη, για 10'-15' περίπου.
Tip
Μυστικό ευκολίας: Φτιάξτε τη διπλάσια ποσότητα ζύμης, ανοίξτε τη σε φύλλα, τυλίξτε το καθένα σε μεμβράνη κουζίνας και βάλτε τα στην κατάψυξη. Την επόμενη φορά θα φτιάξετε τα πιτσάκια σε 20'! Ιδανική συνταγή για να καθαρίσετε το ψυγείο από ό,τι περισσεύει.