Follow us

Μπακαλιάρος Φρικασέ

Η συνταγή για νόστιμο μπακαλιάρο φρικασέ.

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΦΡΙΚΑΣΕ

Υλικά

1 κιλό ξερός μπακαλιάρος

1/2 κιλό κρεμμύδια ξερά

1 φλιτζάνι λάδι

2 αυγά

αλάτι

πιπέρι

μαϊντανό

1/2 φλιτζ. τριμμένο τυρί

Εκτέλεση

Βάζουμε το μπακαλιάρο 24 ώρες, το λιγότερο, στο νερό πού το αλλάζουμε 4 - 5 φορές.

Αφού ξαρμυρίσει τελείως, τον στραγγίζουμε και τον καθαρίζουμε από τα πολλά κόκαλα και τις πέτσες.

Κόβουμε τα κρεμμύδια κυβάκια.

Τα βάζουμε στην κατσαρόλα να μαραθούν λίγο με το λάδι και το αλάτι, προσθέτουμε λίγο νερό και τα αφήνουμε να μισομαγειρευτούν.

Ρίχνουμε τότε μέσα τα κομμάτια του μπακαλιάρου, το μαϊντανό ψιλοκομμένο και λίγο πιπέρι.

Αφού βράσει το φαγητό και μείνει με λίγη σάλτσα χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Χτυπάμε τα αυγά ολόκληρα σε μπολ, προσθέτουμε το τριμμένο τυρί, τα αραιώνουμε με τη σάλτσα του φαγητού και το μείγμα αυτό το προσθέτουμε λίγο-λίγο στο φαγητό, ανακινώντας την κατσαρόλα.

Αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις σε σιγανή φωτιά, μέχρις ότου πήξει ή σάλτσα και σερβίρουμε.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.