Υλικά
800 γρ. καλαμαράκια καθαρισμένα
300 γρ. ρύζι για πιλάφι
4 κρεμμυδάκια φρέσκα
2 σκελίδες σκόρδο
1 κ.γ. κουρκουμά
1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
1 σφηνάκι ούζο
4 κουταλιές άνηθο
1 1/2 ποτήρι νερό
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, την κόκκινη πιπεριά και το σκόρδο.
Τα σοτάρουμε, εκτός από τον άνηθο για 3 λεπτά σε λίγο ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε τα καλαμαράκια.
Αν είναι μεγάλα τα κόβουμε, αν είναι μικρά τα αφήνουμε ολόκληρα.
Ρίχνουμε το ούζο.
Τα καλαμαράκια έχουν βγάλει ζωμό και τα αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά.
Προσθέτουμε το νερό χλιαρό, τον κουρκουμά και μετά το ρύζι.
Αφήνουμε να βράσει για άλλα 15 λεπτά περίπου.
Τέλος,αφού έχει βράσει το ρύζι και έχει πιει σχεδόν όλο το ζωμό, ρίχνουμε τον άνηθο και ανακατεύουμε.