Υλικά
2 φρέσκα φιλέτα μπακαλιάρου
ελαιόλαδο
4 ντομάτες μεγάλες, ώριμες, ζουμερές και αποφλοιωμένες
500 γρ. κριθαράκι
φέτα τριμμένη
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα πυρέξ ή ταψί στρώνουμε τα φιλέτα το ένα δίπλα στο άλλο.
Τρίβουμε στο ρεντέ τις ντομάτες και περιχύνουμε τα φιλέτα.
Ρίχνουμε το κριθαράκι γύρω γύρω από το ψάρι τόσο ώστε να καλύψει τα κενά του πυρέξ και προσθέτουμε λίγο νερό.
Όσο πιο ζουμερές οι ντομάτες τόσο λιγότερο το νερό που θα προσθέσουμε.
Προσθέτουμε λαδάκι και αλατοπιπερώνουμε.
Τέλος, τρίβουμε με τα δάχτυλα μας τη φέτα πάνω από το φαγητό.
Καλύπτουμε καλά με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.