Υλικά
1 μεγάλη τσιπούρα η οποίο άλλο ψάρι προτιμάτε
1 κρεμμύδι μέτριο
6 μέτριες πατάτες κομμένες σε μεγάλους κύβους
2 μεγάλα καρότα κομμένα σε χοντρές ροδέλες
1 ματσάκι σέλινο
λίγο σέλερι, ψιλοκομμένο
1 κρασοπότηρο λάδι
θαλασσινό αλάτι, πιπέρι
λεμόνι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε το ψάρι και το βάζουμε στην κατσαρόλα να βράσει σε μέτρια φωτιά για είκοσι λεπτά περίπου με το νερό να το σκεπάζει μέχρι τη μέση της κατσαρόλας.
Μόλις βράσει το αφήνουμε στην κατσαρόλα και παίρνουμε το νερό του το οποίο και ρίχνουμε σε άλλη κατσαρόλα όπου έχουμε τις πατάτες.
Συμπληρώνουμε αν χρειαστεί με νερό και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για δέκα λεπτά.
Μόλις περάσει το 10λεπτο ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά.
Βάζουμε το λάδι και αλάτι και βράζουμε αλλά 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Ξεκοκαλίζουμε προσεκτικά το ψαράκι. Ελέγχουμε με ένα πιρούνι ότι οι πατάτες και τα καρότα έχουν βράσει.
Ρίχνουμε το ψάρι ανακατεύοντας πολύ λίγο και αφήνουμε άλλα πέντε λεπτά σε σιγανή φωτιά. Αφήνουμε λίγο την ψαρόσουπα να δέσει.
Αν τη θέλουμε λίγο πιο πηχτή μπορούμε λίγο πριν κλείσουμε το μάτι να ανακατέψουμε λίγο ζωμό με δύο κοφτά κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ και να το ρίξουμε μέσα.
Σερβίρουμε με λεμόνι και μπόλικο πιπέρι.