Υλικά
600 -700 γρ. γαύρος
2 σκελίδες σκόρδο
1-1 1/2 ποτήρι σάλτσα ντομάτας
αλάτι
πιπέρι
1/4 κ.γ. ζάχαρη
ρίγανη
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε το γαύρο.
Αν θέλουμε βγάζουμε και το κόκκαλο να το φιλετάρουμε.
Σοτάρουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο σε λίγο λάδι και προσθέτουμε τη ντομάτα και ένα ποτηράκι κρασιού νερό.
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και ζάχαρη και αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει μια βράση, περίπου 5 λεπτά.
Προσθέτουμε το γαύρο και ανακατεύουμε προσεκτικά.
Αφήνουμε περίπου 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας που και που, προσέχοντας μη διαλυθεί ο γαύρος.
Το φαγητό μας είναι έτοιμο.